Ting å følge med på ved barns forkjølelseSykdom er noe vi alle blir utsatt for enten om vi er store eller om vi er små. Forkjølelse er en av de mest vanlige sykdommene som vi alle blir eksponert mot. Sykdommen kan ikke lett stagges, men den må få gå sin gang. Vi ser her på hvordan du kan lindre barns symptomer ved forkjølelse.

Rennende eller tett nese

Barn har ofte tett nese eller en rennende nese. Det er farget må snørret som indikerer om man er syk. Gjennomsiktig, blankt og tynt snør viser at barnet er frist, mens gul og gulgrønt snørr indikerer at barnet har sykdom i kroppen. Her er et par ting som du kan gjøre om du ønsker å redusere barnets symptomer:

  • Nesesprayer er gode hjelpemidler for å løsne opp i neseborene. Saltvannsprayer er også populære da disse er mer skånsomme for kroppen. Ikke alle barn synes det er like stats å bruke nesespray, på samme måte som ikke alle voksne heller liker å bruke det.
  • Pass på at du kjøper en nesespray som er laget for barn. Les bruksanvisning og bruk rett dose.
  • Barn med tette neser bør ligge med hode høyere om natten. Da vil de sove bedre.
  • Tette neser kan også åpnes opp ved å gi barn nesedråper som er laget spesielt for slimhinner. Rhinox er et vanlig og populært merke å bruke i den sammenhengen.

Sår hals

Sår hals er en stor utfordring ved forkjølelse fordi barn ofte får problemer med å spise og svelge. Det er derfor viktig at du prøver å lindre så godt som mulig sår hals slik at ditt barn ikke blir dehydrert eller underernært. Her har vi to ting du kan gjøre:

  • Pass på at ditt barn for nok å drikke og jevnt noe å drikke. Kald drikke er bedre for halssmerter fordi det lindrer. Spiser ikke barnet ditt kan du prøve i å kald mat i små porsjoner og spesielt mykt eller moset. Enkel mat er yoghurt eller iskrem.
  • Halstabletter brukes også til å lindre sår hals. Spis sukkerfrie for å ikke ødelegge tenner.

Feber

Feber spiller en viktig rolle i et barns liv. Feberen dreper infeksjoner og virus. Forkjølelsesviruset drepes av høyere kroppsvarme. Når barnet ditt har feber er det viktig at du:

  • Gir barnet ditt nok veske, da feber ofte dehydrerer.
  • Kjøl ned barnet ditt ved å fjerne varme klær, dyner og tepper.
  • La barnet ditt bestemme over seg selv når det er sykt. Ønsker barnet å sove i en seng eller være ute av sengen.
  • Pass på at kroppstemperaturen ikke blir for høy. Ta temperaturen regelmessig slik at du kan følge med på kroppstemperaturen. Kontakt lege om den blir for høy, barnet får utslett på kroppen eller om du hører tung pust.